betulavia.blogg.se

Jul på Lisseberg

Publicerad 2015-01-01 22:36:56 i Norrland,

 
 Julaftonen firades med närmsta familjen med mat, mer mat och ännu mera mat. Det är ju sanslöst vad man, nä nu ska jag hålla mig till sanningen vad jag äter på julafton. Först lite normal frukost vid 9.00 sedan dunder lunchen kl. 14.00 Ni vet med sill, köttbullar och Jansson. Vid 17.30 lagom innan Karl-Bertils Julafton, är det fruktsallad med glass och grädde. Framåt 20.00 försökte vi få i oss ost och kex med oliver och kapris där emellan när mättnadsnivån sjönk undan lite frossade jag på den hemgjorda knäcken och det andra från godisbordet. När jag gör ett mindre överslag på detta kaloriintag skulle jag behöva gå tillbaka till Luleå för att bli av med julaftonens matintag och jag som redan har köpt tågbiljett, aj aj.
 
 På Juldagen kom äntligen, för mig den efterlängtade snön. Husets julgransäppleträd blev mycket finare.
 
 
  Det tråkiga var att jag fick ställa in Annandagens lunch med bror och syster men det är onödigt att ge sig ut och kana på vägarna när det inte är nödvändigt. Under mellandagarna åkte jag med goda vänner till Göteborg för kolla mellandagsrean och att umgås. Vi börjar med NK Julskyltning, den tycker jag är lite kul och jämföra år från år. I år var temat tror jag modern.
 
 Det moderna tomtehuset.
 
 
Tomteverkstaden
 
 
 Tomtebageriet
 

Senare på kvällen besökte vi Lisseberg, härliga, fantastiska Lisseberg. Se själva.
 
 
 
 
 
 Vad är väl ett Lissebergsbesök utan att träffa Lissebergskaninen, inget.

Här inhandlade jag den bästa presenten, What ever, till Sven. Hemmagjort snus, Göteborgsblandning i en av dessa trevliga bodar.
 
 
 Nästkommande dag gjordes ett besök i saluhallen. Här tillsammans med vårt underbara resesällskap.
 
 

  Det var ett av de sista äventyren som 2014 bjöd på, häng med den lysande kvinnan in i år 2015.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Björks resor

Kvinna mitt i livet med många funderingar.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela